En ny byport inn til Hamar fra øst

Ved innfarten til Hamar sentrum kommer boligprosjektet Kastanjen som en ny byport inn til Hamar fra øst. Dette er et boligområde med historie. Mange jernbaneansatte bosatte seg her i Briskebyen i gamle dager, da området fortsatt hadde husmannsplasser og gårdsbruk blant arbeidervillaene.

Nå kommer endelig et nytt leilighetsprosjekt i Briskebyen. Her er avstanden kort til det meste av Hamar sentrums service- og kulturtilbud. Du bor i gangavstand til det meste, blant annet til Innlandets største kjøpesenter CC Hamar. I tillegg er turen kort til Midtstranda med varierte butikker.

Fra Kastanjen har du kort vei til friluftslivet, med rekreasjonsområdene ved Mjøsa, Stafsberg og Børstad i nærheten.
Kastanjen blir bygget på en trekanttomt som grenser mot Vangsvegen i nord, Brugata i øst og Skogvegen i vest.

I Stock 1128056054 web
I Stock 1178097579 web
I Stock 535338479 web
I Stock 1173648810 web
Shutterstock 50486539
Pexels chevanon photography 312420

Hjemmeseier i lufta

Briskebyen er uløselig knyttet til fotballhistorien til Hamar. Her spleiset de første entusiastene på en fotball i 1918 og stiftet «Freidig», men gressbana ble først klar i 1936. Da hadde befolkningen på Hamars østside lagt ned utallige frivillige arbeidstimer her med spade og trillebår, kaffekanner og matbokser. Denne store dugnaden skulle bli det som nå er HamKams hjemmebane – Briskeby Gressbane.

På åpningsdagen 28. juni 1936 var det stor festivitas og 2500 tilskuere hadde tatt turen for å se de lokale heltene spille fotball mot Lyn, Oslo. Siden har HamKam blitt en av Hamars stoltheter og aktiviteten omfatter en lang rekke idretter. Fotballaget spiller sine hjemmekamper på Briskeby Gressbane, og supporterklubben har navnet Briskebybanden.

Kastanjen ligger et par steinkast fra Briskeby Gressbane, og når vinden står rett, kan du kjenne draget av hjemmeseier i lufta.

Cupfinale mellom Fredrikstad FK og Mjøndalen i 1938. Kampen ble spilt på Briskeby i Hamar. Foto: HamKam
Cupfinale mellom Fredrikstad FK og Mjøndalen i 1938. Kampen ble spilt på Briskeby i Hamar. Foto: HamKam
Foto: Fredrik Garshol
Foto: Fredrik Garshol

Ta kontakt med oss

Vil du vite mer om Kastanjen? Send oss din kontakt informasjon og megler vil ta kontakt meg deg