En ny byport inn til Hamar fra øst

Ved innfarten til Hamar sentrum kommer boligprosjektet Kastanjen som en ny byport inn til Hamar fra øst. Dette er et boligområde med historie. Mange jernbaneansatte bosatte seg her i Briskebyen i gamle dager, da området fortsatt hadde husmannsplasser og gårdsbruk blant arbeidervillaene.

Nå kommer endelig et nytt leilighetsprosjekt i Briskebyen. Her er avstanden kort til det meste av Hamar sentrums service- og kulturtilbud. Du bor i gangavstand til det meste, blant annet til Innlandets største kjøpesenter CC Hamar. I tillegg er turen kort til Midtstranda med varierte butikker.

Fra Kastanjen har du kort vei til friluftslivet, med rekreasjonsområdene ved Mjøsa, Stafsberg og Børstad i nærheten.
Kastanjen blir bygget på en trekanttomt som grenser mot Vangsvegen i nord, Brugata i øst og Skogvegen i vest.

Hjemmeseier i lufta

Briskebyen er uløselig knyttet til fotballhistorien til Hamar. Her spleiset de første entusiastene på en fotball i 1918 og stiftet «Freidig», men gressbana ble først klar i 1936. Da hadde befolkningen på Hamars østside lagt ned utallige frivillige arbeidstimer her med spade og trillebår, kaffekanner og matbokser. Denne store dugnaden skulle bli det som nå er HamKams hjemmebane – Briskeby Gressbane.

På åpningsdagen 28. juni 1936 var det stor festivitas og 2500 tilskuere hadde tatt turen for å se de lokale heltene spille fotball mot Lyn, Oslo. Siden har HamKam blitt en av Hamars stoltheter og aktiviteten omfatter en lang rekke idretter. Fotballaget spiller sine hjemmekamper på Briskeby Gressbane, og supporterklubben har navnet Briskebybanden.

Kastanjen ligger et par steinkast fra Briskeby Gressbane, og når vinden står rett, kan du kjenne draget av hjemmeseier i lufta.