Med hjertet i Kastanjen

Odd Ludvig Sunde gleder seg til å flytte inn i Kastanjen – og komme hjem igjen. For leiligheten Odd Ludvig har kjøpt ligger nøyaktig der den tidligere boligen hans lå, i Brugata 62.

Når Odd Ludvig Sunde (73) flytter inn i Kastanjens leilighet B705 får han antageligvis adresse Brugata 64. Han kommer høyere opp, får bedre utsikt og en lys, gjennomgående og lettstelt leilighet. Men røttene hans i Kastanjen strekker seg langt ned gjennom etasjene.
- Jeg hører til her, sier Odd Ludvig. I 11 år drev kona barnehage i eneboligen i Briskebyen. Familien bestod av mor, far og fire barn, og hus og hage var alltid fylt med liv og lek. Og navnet på barnehagen – ja det var nettopp Kastanjen familiebarnehage.

En tid for alt

I 2007 tok livet en brå vending da Odd Ludvig ble enkemann. Barna var store, og han måtte ta stilling til om han skulle flytte fra eneboligen og Briskebyen.
- Nei, tenkte jeg, jeg vil bo her! Jeg trives i Briskebyen, og har tilbrakt over 30 år her. Så jeg valgte å bli, forteller Odd Ludvig.
Da planene om utbyggingen av boligprosjektet Kastanjen kom fra Conceptor Bolig AS, ble Odd Ludvig og de nærmeste naboene kontaktet med spørsmål om å selge tomta. Han svarte ja.
- Det er en tid for alt, sier Odd Ludvig.
- Selvfølgelig er det vemodig at boliger og hager forsvinner, men jeg tror det nye prosjektet vil tilføre Briskebyen noe bra. Det er fint at det vokser opp nye boliger her.
For Odd Ludvig sin del ble valget enkelt. Han ville kjøpe leilighet i Kastanjen, og dermed fortsette å bo i Briskebyen.
- Beliggenheten er ideell, sier Odd Ludvig.
- En kan benytte seg av byen, med teater og restauranter, eller benytte turområdene som ligger like ved. Og det er noe eget ved å sitte ute på verandaen og høre jubelbruset når Ham-Kam scorer på Briskeby. Dessuten er det mange hyggelig folk her, og selv om jeg kjenner mange fra før i Briskebyen, gleder jeg meg til å bli kjent med de nye naboene mine.

Mange valg

Kastanjen skal etter planen være klart for innflytting i midten av 2023. I mellomtiden bor Odd Ludvig i en leilighet på Børstad, og kan se ned på byggeplassen fra stuevinduet sitt. Navnet Kastanjen var det han som foreslo, etter konas barnehage.
- Jeg gleder meg til å flytte inn i noe helt nytt, sier Odd Ludvig, som nå har valgt ut kjøkken og materialer til det nye hjemmet sitt.
- Det var mye å velge i, men de ansatte på HTH var veldig hjelpsomme, forteller han, og viser tegningene av det nye kjøkkenet. Grå, moderne fronter og mørke benkeplater gir et stilrent og moderne uttrykk, perfekt for en aktiv pensjonist med seks barnebarn. Besøk blir det mye av, og i Kastanjen får han et ekstra soverom til gjester.
- Jeg kunne kanskje valgt en enda større leilighet, men så tenkte jeg at nei, dette holder for meg. Blir vi for mange kan resten ta inn på hotell, smiler Odd Ludvig.

Vil du bli en av Odd Ludvigs nye naboer? Det er fortsatt noen leiligheter igjen i Kastanjen, men prosjektet selger fort, så ta kontakt med megler i dag hvis du er interessert.

Vi hører gjerne fra deg